Kunstenaars

Atelier van Abdoulaye Gandema

Locatie: Ouagadougou, Burkina Faso

Abdoulaye Gandema

Abdoulaye Gandema komt uit een familie van muzikanten (“Griots”) en kunstenaars uit de stad Koudougou. Zijn professionele beeldhouweropleiding kreeg hij in eerste instantie van zijn vader Mamadou Gandema en daarna bij de Tapsoba Frères in de hoofdstad Ouagadougou. Op zijn beurt heeft hij zijn broers en andere familieleden opgeleid.

Issouf Gandema

Broer van Abdoulaye

Ismaël Gandema

Zoon van Abdoulaye

Hamed Gandema

Zoon van Abdoulaye

Ouagadougou, Burkina Faso

Atelier van Adama Gandema

Locatie: Ouagadougou, Burkina Faso

Adama Gandema

Adama heeft zij eigen atelier in de hoofdstad Ouagadougou. Hij is jong en veelbelovend. Een buitengewoon talent in het maken van vrouwelijke beelden, Maasai en dierfiguren. Hij is opgeleid door zijn bekende broer Abdoulaye Gandema.

Hij is zeer succesvol en heeft geëxposeerd in Frankrijk, Zwitserland, België en Italië. Zijn oeuvre is veelzijdig. Bij Burkin’art is Adama Gandema is een van de vaste kunstenaars met permanente topstukken.

Lamine Gandema

Broer van Adama

Familie Traoré

Locatie: Bobo-Dioulasso, Burkina Faso

Abou Traoré

Abou Traoré (1960) heeft het vak van zijn vader Assane Traoré geleerd en heeft sinds 1980 zijn atelier in Bobo Dioulasso. Op zijn 10e begon hij in het atelier te werken. Vanaf zijn 13e werkt hij er fulltime. Hij moest stoppen met school vanwege gezondheidsproblemen van zijn vader.

Zijn inspiratiebronnen zijn: de vrouw en Afrikaanse tradities. Zijn meest recente werk is geïnspireerd op het Afrikaanse masker. Op dit moment vervaardigt hij een collectie die een eigentijds antwoord is op de Afrikaanse cultuurgeschiedenis.

Daouda Traoré

Daouda Traoré (1967) heeft het beeldhouwersvak geleerd van zijn vader en ooms. Hij werkt samen met ongeveer 10 mensen, voornamelijk broers. Zijn atelier is gevestigd in Bobo Dioulasso. Zijn beelden zijn gesigneerd TD. Daouda Traoré heeft in Frankrijk geëxposeerd en is succesvol in Spanje, waar hij deels ook woont. Zijn werk kenmerkt zich door een sterke, eigentijdse stilering.

Bobo-Dioulasso, Burkina Faso